Brodoto poučava udruge o medijskim i crowdfunding kampanjama!

U sklopu inovativnog projekta “Znanjem do Zdravlja”, Brodoto organizira seriju radionica posvećenih razvoju vještina i strategija za uspješne crowdfunding kampanje. Cilj je pružiti organizacijama znanja i alata potrebnih za efikasno prikupljanje sredstava i promociju njihovih inicijativa.

Detalji Radionica: Radionice će se održavati tokom travnja, s rasporedom od jedne radionice tjedno. Program uključuje tri online sesije i jednu uživo u centru Sirius, svaka u trajanju od četiri sata.

I dan (3. travanj): Prvi dan je posvećen upoznavanju s radionicama, iskustvima i očekivanjima sudionika. Učesnici će biti upoznati s osnovama crowdfundinga, primjerima dobre prakse u Hrvatskoj, te će biti predstavljen “Crowdfunding canvas” kao alat za pripremu kampanja.

II dan (11. travanj): Drugi dan donosi praktični rad na komentiranju zadataka za pripremu kampanje, fokusirajući se na perkove i strategiju crowdfundinga. Poseban naglasak bit će na efektnom predstavljanju ideja i konceptu pitcha.

III dan (17. travanj): Treći dan radionica obuhvaća razvoj komunikacijske strategije, s naglaskom na pronalaženje relevantnih medija i influencera. Sudionici će učiti kako napisati izvješće za medije i pripremati se za različite komunikacijske kanale.

IV dan (25. travanj): Posljednji dan je rezerviran za analizu dosadašnjeg napretka i komunikacije. Radionica će se baviti važnošću storytellinga i offline komunikacije, razmatrajući potrebe organizacija u kontekstu suvremenih izazova u komunikaciji.

Zaključak: Kroz ove radionice, Brodoto ne samo da pruža neophodna znanja i alate za uspješno vodjenje crowdfunding kampanja, već i podiže svijest o važnosti prilagodbe modernim komunikacijskim trendovima. Projekt “Znanjem do Zdravlja” stoga predstavlja ključan korak u osnaživanju organizacija i inicijativa koje teže ostvariti pozitivan društveni utjecaj.

 

 

Leave a Reply