Sastanak u Social Business Hub Styria, Graz

Nakon uspješnog starta Erasmus+ projekta LearningTogether, udruga Brodoto je tijekom ožujka nastavila sa online sesijama iz područja crowdfundingom za partnere, štajerski inkubator za impact poduzetnike, Social Business Hub Styria. U travnju je fokus razmjena bila tema društvenog poduzetništva, a peer-to-peer edukativne sesije preuzeo štajerski partner. Brodoto i Teo Petričević kao predstavnik ekosustava društvenog poduzetništva u Hrvatskoj posjetili su Graz 20. travnja 2023., gdje su im stručnjaci SBHS-a, Rüdiger Wetzl-Piewald, Kirsten Tangemann i Andreas Neubauer dali su uvid u ekosustav društvenog poduzetništva Štajerske.

Zahvaljujemo Klausu Candussiju i Walburgi Fröhlich na dobrodošlici LearningTogether timu u inkluzivnom restoranu Das Lorenz koji radi uz podršku tvrtki Atempo i Capito, najuspješnijih štajerskih social impact poduzeća. Podijelili su s nama više od 20 godina iskustva društvenih poduzetnika, uključujući izazove s kojima su se suočavali na tom putu. Predstavili su i nedavno provedenu crowdinvestment kampanju pod nazivom “capito – jednostavan jezik za sve”, u kojoj su od podupiratelja prikupili više od 500.000 eura kredita.

U sljedećoj fazi projekta nastavlja se intenzivna suradnja prikupljanjem dobrih praksi crowdfunding kampanja u Austriji i projekata društvenog poduzetništva u Hrvatskoj. Mnogi štajerski društveni poduzetnici (Das Gramm, Schau aufs Land, apflbutzn) su u sklopu projekta već poduzeli prve korake u pokretanju uspješnih crowdfunding i crowdinvestment kampanja. U sljedećem inkubacijskom programu će proći i kroz crowdfunding radionice razvijene kroz projekt LearningTogether, na jesen ove godine. Projekt je podržan od strane hrvatske Agencije za mobilnost i programe EU i traje do proljeća 2024. godine.

Leave a Reply