Social Impact Project 3.0

Od 17. do 24. rujna 2023., sudjelovali smo na trećoj verziji našeg Erasmus+ treninga za youth workere, ovaj put u organizaciji naših partnera Abarka ONG iz divne Baskije, u malom gradiću Hondarribia. Partneri na projektu bile su organizacije iz Portugala, Moldavije, Latvije, Hrvatske, Italije i Španjolske.

Branimir iz Brodota nedavno je preuzeo ulogu trenera na “Social Impact Project 3.0” za youth workere. Ovaj projekt ima za cilj opremiti youth workere vještinama i znanjem potrebnim za učinkovito planiranje njihovih poduzeća s društvenim utjecajem i uspješno poučavanje njihovih ciljanih skupina – mladih.

Glavni cilj “Social Impact Project 3.0” je poticanje društvenog poduzetništva i korporativne društvene odgovornosti (CSR) među youth workerima. Nastoji ih opremiti alatima kako bi stvarali značajan i održiv društveni utjecaj u svojim zajednicama. Tijekom treninga, obrađene su različite ključne teme kao što su razvoj društvenog poduzetništva, dijeljenje uspješnih case studyja, analiza potreba zajednice, SWOT analiza, strategije marketinga, upravljanje i lansiranje projekta, razmjena primjera i lokalnih iskustava, strategije širenja i metodološko vođenje. Youth workeri su projekt napustili sa jednim business model canvasom po državi.

Ovaj sveobuhvatni program obuke osmišljen je kako bi pružio youth workerima holističko razumijevanje stvaranja i upravljanja projektima s društvenim utjecajem. Branimirova uloga kao trenera unutar ovog projekta pokazuje našu posvećenost unapređenju rada s mladima i društvenog utjecaja. Očekuje se da će ovaj projekt obogatiti novu generaciju youth workera vještinama potrebnim za poticanje društvenih promjena i osnaživanje mladih za bolju i poduzetniju budućnost.

Više detalja o projektu:

social_impact_3.0_-_infopack

Kako su to vidjeli participanti, pogledajte ovdje:

Leave a Reply