Brodoto mentorira Ligu protiv raka KKŽ za projekt “Ligin vjenčić”

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije, uz mentorstvo Brodota, nedavno je pokrenula inovativan projekt nazvan “Ligin vjenčić”. Projekt, smješten unutar šireg programa “Znanjem do zdravlja”, ima za cilj podizanje svijesti o negativnom utjecaju plastičnih proizvoda na okoliš, posebno u kontekstu počasti preminulima.

Ključna inicijativa projekta je poticanje građana da se odreknu kupnje plastičnih lampaša i cvijeća, koji imaju dugotrajan i štetan utjecaj na okoliš, te da umjesto toga svoja sredstva doniraju Ligi protiv raka. Liga će ova sredstva koristiti u svojim naporima za borbu protiv raka.

Ljiljana Jukić, aktivna članica Lige, istaknula je važnost projekta i poduzete akcije: “Obavijesti o Liginom vjenčiću poslane su na 450 e-mail adresa, a također smo izradili i mailing listu. Za Dan grada Koprivnice, volonteri srednje medicinske škole u Koprivnici su dijelili letke po cijelom gradskom trgu. Naša predsjednica je imala kratki intervju o kampanji na lokalnom radiju, a očekujemo i poziv Varaždinske televizije.”

Projekt “Ligin vjenčić” je više od samo prikupljanja sredstava; to je kampanja koja istodobno promiče održivost i zdravlje zajednice. Liga protiv raka KKŽ vjeruje da je posebno važno održavati dostojanstvo posljednjih počivališta, smanjujući gomilanje plastike koja šteti okolišu.

Brodoto, kao mentor, igra ključnu ulogu u osiguravanju uspjeha ovog projekta, pružajući podršku i stručno vodstvo Ligi. Njihovo iskustvo u vodstvu takvih inicijativa omogućilo je efektivnu implementaciju i promociju “Liginog vjenčića”.

S obzirom na ove napore, projekt “Ligin vjenčić” stoji kao sjajan primjer kako lokalne zajednice mogu surađivati u cilju promicanja održivosti i zdravlja, pružajući pozitivan utjecaj koji nadilazi lokalne granice.

 

 

 

Leave a Reply