Poticanje poslovanja & društvenih inicijativa s društvenom misijom u Zagrebu

8. studenog su nam se u Brodotovom uredu na adresi Impact Hub Zagreb, na radionici za poduzetničke, umjetničke i neprofitne ideje s društvenom misijom pridružili Rüdiger Wetzl-Piewald i Kirsten Tangemann, stručnjaci iz regionalnog huba podrške social impact poduzetnicima iz Social Business Hub Styria. Predstavili suj rad SBHS polaznicima Brodotove Crowdfunding akademije – jesenski ciklus – iz raznih dijelova Hrvatske, predstavili svoju viziju social impact poduzetništva i kako oni vide da se takvo poslovanje povezuje s konvencionalnim poslovnim i neprofitnim sektorima. Razgovarali smo o posebnoj ulozi pokretača, rizika i motivacije poduzetnika s misijom pri osnivanju i vođenju ovakvog specifičnog start-up poduzeća. Predstavljen je “impact chain” model i impact-kategorije u poslovanju.
Neki od lokalnih sudionika koji su nam se pridružili bili su incijativa za očuvanje broda Tijat iz Šibenika; Ženski filmski festival Zagreb; Društvo Naša djeca Vinkovci; Sveučilište u Osijeku; inicijativa za zapošljavanje osoba izašlih iz kaznenog sustava, i osoba sa iskustvom beskućništva.
Događaj je organiziran u sklopu Erasmus+ projekta “Learning together: know-how exchange of incubators to better support adult learners”.

Leave a Reply